Bijzondere 9-maanden shoot….

MABlog2Vorig jaar april werd ik door Maarten & Amy gevraagd om een speciale zwangerschapsreportage te maken. Amy wilde namelijk een mooie collage van het begin van haar zwangerschapschap tot de laatste foto met de pasgeboren baby.

De groei van haar bolle buik wilde ze symbolisch vastleggen bij een benzinepomp. Daar zou ze namelijk iedere keer haar buik “bijtanken”, zodat deze verder zou groeien.

Dus zo gingen we al maanden geleden in het geheim op pad voor de eerste foto’s. Nog bijna niemand wist dat Maarten & Amy hun eerste kindje verwachtten, maar de foto’s moesten natuurlijk gemaakt worden voordat Amy’s buik zou gaan groeien.

Samen met de ouders in spé besloten we om drie collages te maken. Een volgens het oorspronkelijke idee bij de benzinepomp, waarbij er iedere periode bijgetankt werd. De tweede van Maarten & Amy met ” gewone” poses en als laatste eentje van de trotse mama.

De setting van iedere shoot was hetzelfde. De benzinepomp diende als basis object in de achtergrond. Aangezien deze pomp normaal binnen staat, heeft papa Maarten heel wat afgesjouwd. Ook werd steeds dezelfde kleding gedragen, een beetje aangepast naar de seizoenen.

blog1_tanken_logo

Uiteindelijk hebben we binnen 9 maanden vijf keer foto’s gemaakt. Eerst toen er op het oog nog niets te zien was, toen van de groeiende buik en als laatste met de pasgeboren Vic. Die al meteen een topmodel bleek te zijn en geen kik gaf tijdens de fotoshoot.

Het resultaat is een stoere en bijzondere collage geworden. Leuk voor kleine Vic en zijn papa en mama om later terug te zien!

Lonneke Fotografie (127)Lonneke Fotografie (130)

Heb jij ook interesse in een 9-maanden shoot? Oftewel het vastleggen van meerdere momenten tijdens de zwangerschap?
Dit kan zowel in de studio als op locatie. Informeer hier naar de mogelijkheden.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

9 reacties

 1. Erg leuk Amy!

 2. Heel mooi!

 3. Super cool Amy! Leuk idee!

 4. Super leuk!!

 5. Ellen Raaijmakers-van Deursen

  Wauw super idee! Erg mooi…

 6. Heel leuk!!!

 7. wat super leuk !

 8. Onwijs leuk!

 9. Wat mooi en origineel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *