Kevin & Eline

Lonneke Fotografie (269)

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you’re free
Look into your heart and you’ll find
love love love love

Deze keer staat er een bruiloft bij onze zuiderburen op het programma. In de stromende regen kom ik ’s ochtends aan bij het ouderlijk huis van de bruid in Essen. Ik word hartelijk ontvangen door haar moeder. Door de kapster/visagiste wordt de laatste hand gelegd aan Eline’s haar en make-up, dus daar kan ik mooi nog wat foto’s van maken. Langzaam stromen de eerste familieleden binnen en wordt het tijd voor Eline om haar bruidsjurk aan te trekken. Ze heeft gekozen voor een mooie kanten jurk die perfect past bij haar slanke figuur. Let ook even op het detail op de rug van haar jurk: prachtig! Zo leuk om zoveel verschillende bruiden en bijpassende zorgvuldig uitgekozen bruidsjurken te zien!

Intussen is bruidegom Kevin iets te vroeg gearriveerd. Helaas regent het nog steeds en staat hij ongeduldig onder een paraplu buiten op zijn Eline te wachten. Maar wachten wordt beloond, want ze ziet er prachtig uit. Het bruidspaar heeft de dag relaxed gepland en dus is er eerst tijd voor een drankje met wat lekkers.
Mij wordt een Belgisch huwelijksgebruik uitgelegd: Naast een ceremoniemeester, zoals we dat in Nederland kennen, wordt een groep vrienden gevraagd om te fungeren als chauffeur. Zij zullen voor het bruidspaar in colonne naar het gemeentehuis rijden en vervoeren de naaste familieleden van het bruidspaar. Voor vertrek is het de bedoeling dat er door de trouwfotograaf een foto wordt “getrokken” (ja, ik ben in België!) van ieder koppel in de opening van de voordeur. Daarna stapt iedereen in de juiste auto en wordt door zijn of haar chauffeur naar het gemeentehuis gebracht. Daar wordt iedereen keurig afgezet en uit de auto geholpen alsof het een heuse première aankomst betreft. Leuk dat soort tradities die in ere worden gehouden.

Bij vertrek naar het Gemeentehuis in Essen ontstaat er nog hilariteit, omdat de bruidsauto niet wil starten. Maar met de hulp van de eigenaar en startkabels kan dan ook het bruidspaar in hun stoere Mustang vertrekken. Eindelijk is het opgehouden met regenen, precies op tijd!
Intussen ben ik ook benieuwd naar de verschillen tussen een Nederlandse en een Belgische huwelijksceremonie. Dat blijkt er maar eentje te zijn: in België is de ceremonie namelijk veel korter. Binnen een paar minuten heeft het ja-woord geklonken en worden de ringen aangeschoven. Kort maar krachtig, och dan blijft er alleen maar meer tijd over om te feesten!
Na de ceremonie wordt er weer in colonne vertrokken naar de volgende locatie. We rijden naar de vlakbij gelegen Oude Pastorij om daar wat familiefoto’s te maken. Als we daarna weer terug zijn bij het ouderlijk huis van de bruid voor de lunch valt het weer met bakken uit de hemel, wat een timing!

Het oorspronkelijke idee was om de bruidsreportage te doen op de heide die vlakbij ligt, maar gezien de weersomstandigheden wijken we uit naar een Boerenhoeve. Als we daar ’s middags aankomen schijnt plotseling de zon. Aangezien er een grote beeldentuin bij de hoeve ligt, kunnen we toch lekker buiten foto’s maken. Al snel zijn we vergeten dat we eigenlijk naar de heide wilden gaan, want wat een hoop leuke plekjes heeft deze hoeve. In alle rust kunnen we onze gang gaan en binnen korte tijd hebben we al heel wat leuke foto’s gemaakt.
Tijd om naar de avondlocatie te vertrekken. Onderweg zie ik hoe de voetbal gekte dit jaar in België is los gebarsten. Iedereen heeft de vlag uithangen, alles is versierd en mensen lopen al verkleed op straat vanwege de wedstrijd van die avond. Na een half uurtje komen we aan bij locatie Le Cirq in Hoogstraaten. De namen van het bruidspaar prijken al op de gevel. Binnen is ook bijna alles gereed, de tafels zijn mooi gedekt en meer aankleding heeft deze toplocatie niet nodig.. Ik grijp meteen de gelegenheid om het sfeervolle interieur vast te leggen en nog een paar foto’s van het bruidspaar op deze locatie te maken. Dan is het voor mij tijd om te gaan en ondanks de verloren voetbalwedstrijd van België die avond weet ik zeker dat het bruidspaar nog tot laat gefeest heeft.

KevinEline_Blog

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

2 reacties

  1. Wederom mooie foto’s Lonneke!

  2. Bedankt voor de vlotte samenwerking Lonneke! Wij vonden het een topdag!! X Kevin & Eline

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *