Zwangerschapsshoot op locatie

Lonneke Fotografie (14)Vaak wordt er gekozen voor een zwangerschapsshoot in de studio. Maar waarom niet op een mooie locatie?

Een paar weken geleden ging ik op pad met Kimberly en Nicky die hun eerste kindje verwachten. Kimberly had aangegeven dat ze graag in de natuur foto’s wilde maken. En aangezien dit stel uit Lierop komt, is de Strabrechtse Heide hier uitermate geschikt voor.
Dit natuurgebied is erg groot, dus ging ik op zoek naar een mooie plek waar diverse landschappen dicht bij elkaar te vinden zijn, zodat we wat afwisseling in de foto’s kunnen creëren. Natuurlijk moest deze plek ook dichtbij een parkeerplaats zijn, want vooraf wisten we niet hoeveel energie Kimberly tegen de tijd van de shoot nog zou hebben.
We kwamen uit bij de omgeving van het Keelven. Bos, heide en een mooi ven met steiger zouden de locatie gaan vormen.

Op de afgesproken dag staat de zon strak aan de hemel, dus dat is alvast meegenomen. En Kimberly, inmiddels 31 weken zwanger, is nog hartstikke fit.
We lopen eerst naar het ven om daar te starten met de fotoshoot. Kimberly en Nicky hebben er zin in en de fotoshoot verloopt lekker vlot. Voor mij is zo’n locatieshoot natuurlijk ook extra uitdagend. Je weet vooraf niet wat de weersomstandigheden zijn en je kunt op zoek gaan naar leuke plekjes en mooie achtergronden. Aangezien het in dit geval het einde van de middag is, zijn de meeste mensen al naar huis en behalve wat honden met baasje en enkele ruiters is het lekker rustig in het bos.
Kimberly wil ook een keer van kleding wisselen en met een doorschijnende doek op de foto. Tja, zo midden in de natuur is er natuurlijk geen omkleed mogelijkheid. Maar dat maakt Kimberly niks uit, zo kleed je je toch weleens om op het strand? En gelijk heeft ze, want ze hoeft zich nergens voor te schamen met haar mooie buikje. Ook rondkruipende mieren deren haar niet. Kimberly blijft poseren als een ervaren model.
Kimberly heeft zelf een hippe slinger gemaakt met daarop de naam van de baby welke we als accessoire gebruiken. Uiteraard is de naam nog geheim, altijd zo leuk dat je als fotograaf dit soort geheimpjes weet.

Hieronder een selectie van de foto’s die tijdens deze zwangerschapsshoot genomen zijn. Inmiddels is babygirl Lynn geboren en kan ik dus ook de foto’s met de naam met een gerust hart plaatsen.

Blog_Kimberly

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

6 reacties

  1. Dankjewel voor de super gave foto’s!!

  2. Kei gave foto’s!

  3. Super mooie foto’s Kimberly Kool

  4. Oh Kim hoe gaaf!!! Leuk man.. Heel apart. Precies jij haha!! Lekker doen wat anderen niet doen. Ben heel benieuwd naar die foto met t doorschijnende doek dan.

  5. Super mooie foto’s

  6. Wat leuk ook met die slinger en die foto met dat schaduwhartje op je buik is ook al zo mooi!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *