Locatiekeuze

Vaak krijg ik de vraag: Lonneke, weet jij nog een leuke locatie voor onze fotoshoot of bruidsreportage?

Toffe locaties zijn er genoeg, dus een mooie aanleiding om er een blog over te schrijven.

Raak geïnspireerd. Er zit vast iets voor jullie bij!

Natuurlijk kom ik vooral door de bruidsreportages steeds weer op mooie nieuwe locaties. Maar ook kinder-, familie- en loveshoots vinden steeds vaker op locatie plaats i.p.v. in de studio. De mogelijkheden qua achtergrond zijn op locatie veelzijdiger, maar ook voelen veel mensen zich meer op hun gemak als er geen grote studiolampen op hen gericht zijn. Tijdens zo’n locatieshoot gaan we samen op zoek naar de mooie plekjes, maken een paar foto’s, kletsen wat, weer wat foto’s en voor je het weet hebben we een leuke spontane reportage gemaakt.

Benieuwd naar een aantal van mijn favoriete locaties? Hieronder vinden jullie een aantal suggesties:

Natuur
Het Nederlandse landschap blijft natuurlijk een heerlijke omgeving om te fotograferen. Bijvoorbeeld het Brabantse landschap met de bossen, heide en de vennen. Maar ook een weiland met bloemen, een tarweveld of uitzicht op een molen zorgen voor typisch Nederlandse taferelen.
Of we rijden naar zee voor een mooie reportage in de duinen (die ook prima plaats kan vinden buiten de echte kust, denk aan de diverse zandverstuivingen die Nederland rijk is, zoals de Loonse en Drunense Duinen).

locatietip: Natuurgebied De Pan & Het Keelven in Someren, Het Buntven en Zandbos in Deurne, De Loonse en Drunense Duinen, Opwettense Watermolen in Nuenen, Sonse Heide in Son & Breugel, het Kamerven in de Stiphoutse Bossen.

Boerderij
Weilanden, dieren, een hooiberg, het platteland heeft genoeg te bieden!
En zoals je ziet hoeft het heus niet altijd stralend weer te zijn. Laarzen aan en gaan!

Lonneke Fotografie (6)2

Dorp of stad
Genoeg dorpen en steden hebben een prachtige en kenmerkende architectuur.
Niet alleen pitoreske oude straatjes lenen zich voor een fotoshoot, maar ook specifieke gebouwen, zoals een station, klooster, oude fabriek, kasteel of misschien zelfs het plaatselijke skatepark.
Wat is er nou leuker dan bij jou om de hoek deze specifieke plekjes te ontdekken?

locatietip: De wijk Brandevoort, het Kasteel en de Cacaofabriek in Helmond, de binnenstad van Den Bosch, het witte stadje Thorn, Kasteel Henkenshaege in St Oedenrode


Industrieel

Willen jullie een stoere shoot? Dan is een industriële locatie erg geschikt. Een mooie achterwand met structuur, oude machines of een felgekleurde graffiti. Juist de afwisseling in structuur en kleur maakt industriële locaties erg geschikt voor een veelzijdige shoot.

Lonneke-Fotografie-812

locatietip: Strijp-S en de Berenkuil in Eindhoven, de Koekbouw in Veghel, Ollies in Tilburg


Autosloop
Helemaal stoer is natuurlijk een foto te midden van oude autowrakken. Niet geschikt met kleine kinderen, maar erg cool voor gezinnen met tieners. En voor bruidsparen, jullie prachtige bruidskleding zal er extra uitknallen!

Lonneke-Fotografie-familie-5

Park / tuin
Hebben jullie zelf een mooie grote tuin? Waarom dan ver weg gaan om foto’s te maken?
Of is er bij jullie in de wijk een leuk park? Bijv. in de lente met mooie bloesembomen of in de herfst met de vallende bladeren.
Misschien zijn er speeltoestellen, een fontein, een bruggetje, een groot grasveld…. noem maar op. Ingrediënten genoeg.
Natuurlijk zijn er ook prachtige aangelegde tuinen, zoals bijvoorbeeld een beelden- of theetuin waar we wellicht terecht kunnen. En een tropische binnentuin is een mooi alternatief bij slecht weer.

locatietip: Stadswandelpark en Philips Fruittuin in Eindhoven, Tropische Vlindertuin Klein Costa Rica in Someren, Wandelpark de Warande in Helmond, Kasteel Geldrop


Museum
Bij een museum denk je misschien direct aan zalen met schilderijen…. Maar er zijn zoveel prachtige musea die zich prima lenen als fotolocatie. Bijvoorbeeld een openluchtmuseum waar je je in vroegere tijden waant of juist een heel modern museum met interessante design objecten. Houden jullie van klassiek? Hoe gaaf is dan een oud kasteel met misschien zelfs wel een bibliotheek.

locatietip: Van Abbe Museum en het Openluchtmuseum in Eindhoven, Boerenbondmuseum in Gemert


Speciale locatie

Hebben jullie zelf een bijzondere locatie in gedachte? Bijvoorbeeld omdat jullie elkaar daar hebben ontmoet? Of omdat jullie een gezamenlijke hobby hebben? Of gewoon omdat jullie er samen graag komen. Dan hoeven we niet verder te zoeken, want wat is nou leuker en persoonlijker dan een plek die precies bij jullie past.
En uiteraard vraagt dit om interactie, bijv. een drankje doen in jullie stamkroeg of een balletje trappen op het voetbalveld.
Graag help ik jullie met meer concrete voorbeelden van locaties bij jullie of bij mij in de buurt. Stuur me gerust een mail via de contactpagina.

Ik trek er graag met jullie op uit om een mooie reportage op locatie te gaan maken!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *