Nick & Suzanne

Lonneke Fotografie (66)

Some people wait a lifetime … For a moment like this

Het begon met een sms-je van bruid Suzanne: heb jij zat. 24-08 nog vrij om mijn bruiloft te fotograferen?
Ik was zeer vereerd met deze vraag. Zeker omdat ik al twee keer de prachtige dochters van het bruidspaar voor de lens had gehad, was het natuurlijk extra leuk om het hele gezin tijdens zo’n bijzondere dag vast te leggen.
Omdat bruidegom Nick niet mee was geweest naar de eerdere fotosessies, spraken we af om nader kennis te maken en de huwelijksdag door te spreken. Al snel bleek dat Suzanne ongeveer in een dag de bruiloft had georganiseerd. Wat een organisatietalent! Natuurlijk mochten de twee dochters bruidsmeisje zijn en om de dag zo relaxt mogelijk te laten verlopen werd voor de fotoshoot voor dezelfde locatie gekozen als waar de huwelijksceremonie zou plaatsvinden: Kasteel Helmond.

Bij aankomst op de dag zelf waren de voorbereidingen in volle gang. De dames hadden de bovenverdieping in gebruik genomen en papa/bruidegom Nick werd dan ook op het hart gedrukt niet naar boven te komen. De haren van Suzanne waren al helemaal gedaan en de bruidsmeisjes Saranne en Romée werden voorzien van extra mooie krullen. Natuurlijk mochten zij voor deze bijzondere dag ook een beetje make-up op, net als mama. Vandaag waren zij tenslotte ook een beetje prinsesjes. Nadat Suzanne met hulp van vriendin Ellen haar bruidsjurk aan had getrokken, mochten de meisjes eindelijk naar beneden om ook papa en opa hun mooie jurkjes te laten zien. Helemaal trots liepen zij voor hun moeder de trap af waaronder Nick al met een boeket rode rozen stond te wachten op zijn meisjes.

Suzanne was eerst nog een beetje bang dat ze met haar jurk niet in de bruidsauto zou passen, maar dat lukte en we gingen naar Kasteel Helmond om de bruidsreportage te maken. Het weer werkte ondanks de wisselende voorspellingen enorm mee. Een gezin dat er uit zag als een sprookje en dan ook nog bij een prachtig kasteel. Dat is heerlijk werken als fotograaf. Daarna werd het tijd voor de ceremonie. Duidelijk was dat er met het hele gezin samen getrouwd werd vandaag en het bruidspaar kwam dan ook samen met hun dochters de trouwzaal binnen. Suzanne en Nick zeiden volmondig ja en ook de dochters tekenden op hun eigen manier de trouwakte. Daarna deelden de bruidsmeisjes- en jongen (naast de dochters mochten ook nichtje Evie en neefje Sam helpen) hartjeslollies uit op het nummer Lollypop van K3.

Daarna vertrok het hele gezelschap voor de huwelijksmis naar de St Trudokerk in Stiphout. Leuk voor mij, want daar heb ik ooit mijn communie en vormsel gedaan. Op vele vlakken een bijzondere mis. Bij binnenkomst strooiden de bruidsmeisjes en – jongen enthousiast hun bloemblaadjes en daarachter liep de bruid naast haar vader de kerk in. Natuurlijk was het tijdens de mis een paar keer heftig voor iedereen om terug te denken aan het verlies van Suzanne’s moeder die op de begraafplaats naast de kerk begraven ligt. Maar ook het versje en liedje van Saranne bezorgde iedereen kippenvel. Je moet het maar durven op die leeftijd. Ook aandoenlijk om te zien dat voor sommige kinderen de mis een beetje te lang duurde en zij besloten om maar weer de gestrooide bloemblaadjes op te rapen en in hun mandjes te stoppen….

Met een aansluitende borrel, diner en knalfeest werd deze sprookjesachtige dag waardig afgesloten.

NickSuzanne_Blog

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *