Remco & Ilona

Lonneke Fotografie (5)Wat ik voel voor jou gaat nooit meer voorbij, je bent een deel van mij….

Als ik ’s ochtends arriveer bij het huis van bruidspaar Remco & Ilona,  is het een drukte van belang. De toch al prachtige tuin is nog een keer extra aangekleed met tentjes, in stijl gedekte tafels, diverse bloemstukken en andere decoraties. Het bruidspaar zal dan ook de lunch, de borrel en het diner in hun eigen tuin organiseren. Bruidegom Remco is hovenier, dus waarom zou je verkassen naar een andere locatie als je zelf een mooie grote tuin hebt? En aangezien Ilona facility management heeft gestudeerd, is organiseren haar niet vreemd. De laatste hand aan de decoraties wordt gelegd, de cateraar loopt druk heen en weer met allerlei lekkers en ceremoniemeester Judith checkt nog een keer haar lijstje.

Remco lijkt het allemaal onder controle te hebben en is er klaar voor. Ik ga dan ook snel door naar bruid Ilona die zich verderop in de straat aan het voorbereiden is. Zij trouwt vanuit haar ouderlijk huis dat onlangs is overgenomen door haar jongere broer. Als ik later hoor dat ook oma verderop in de straat woont, is het duidelijk dat haar familie al generaties lang in deze straat woont.
Ilona is duidelijk zenuwachtiger dan haar aanstaande (of lijkt dat maar zo?). Moeder, vriendin en zussen helpen haar bij het aankleden en ik maak nog wat foto’s van haar accessoires.
Dan is het wachten op de komst van Remco. Iedereen staat hem op straat op te wachten en Ilona staat helemaal alleen in spanning achter de deur te wachten tot Remco aanbelt. Een emotioneel weerzien zet meteen de toon voor de dag. Wat een leuk en lief stel is dit.
We vertrekken direct om foto’s te gaan maken op de Vughtse heide, die bij hen “om de hoek” ligt. De fotoshoot verloopt relaxed op wat passerende honden na waar Ilona niet veel van moet hebben. Al snel hebben we heel wat mooie plaatjes geschoten. Tijd voor mij om alvast naar het Raadhuis in Vught te rijden, zodat ik klaar sta als het bruidspaar daar arriveert. Sommige plaatsen hebben prachtige locaties waar de huwelijksinzegeningen plaats vinden en daar is Vught er een van. En het leuke is dat ik er dit jaar nog 2x terug mag voor andere bruidsreportages. Niet alleen de mooie witte buitenkant met hoge trap en balkon is sprookjesachtig. Ook de trouwzaal is erg sfeervol met de mooie glas-in-lood-ramen. Maar uiteraard gaat het erom dat Remco en Ilona ja tegen elkaar zeggen en dat doen ze!
Dan zit het eerste deel van de ceremonie erop en is het tijd om even rustig te lunchen bij het bruidspaar thuis. Het wordt steeds warmer buiten dus iedereen geniet van deze “pauze”. De jasjes gaan even uit en de decoratie in de bloembakken doen mooi dienst als kapstok. Ook zie ik verschillende dames lekker op blote voeten door het gras lopen.
Om half drie staat de huwelijksmis op het programma. Traditioneel wordt Ilona door haar vader naar het altaar gebracht waar Remco haar staat op te wachten. Altijd weer een mooi moment. De stukjes die het bruidspaar over elkaar heeft geschreven, zorgen ook weer voor de nodige emoties. Nadat ze ook hier elkaar het ja-woord hebben gegeven en de ringen hebben aangeschoven, zijn ze dan echt getrouwd.
Tijd voor een toast met familie en vrienden. Vanwege de warmte wordt de bruidstaart snel aangesneden en als alle felicitaties in ontvangst zijn genomen maken we een serie groepsfoto’s. Daarna volgt het diner met een mooie speech van Ilona’s ouders. Dan wordt het tijd voor een feestje en verplaatst het gezelschap zich naar een zaaltje in het centrum van Cromvoirt. Remco en Ilona hebben speciaal dansles gehad en verklaren het feest met hun openingsdans tot geopend.
Dan is het voor mij tijd om naar huis te gaan. Maar de volgende dag als ik hen de eerste foto’s stuur, hoor ik dat ze nog flink gefeest hebben en zo hoort het ook!

RemcoIlona_Blog2

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Eén reactie

  1. Wat een mooie foto’s. Leuk om zo het hele verhaal van een bruiloft te lezen/bekijken. Ik kijk nu al uit naar de reportage die je volgend jaar van ons gaat maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *