Waarom kiezen voor een professioneel (trouw)album?

Album (18)Is een trouwalbum anno 2015 nog steeds een investering waard?

Hoeveel mensen hebben hun computer niet volstaan met foto’s van vakanties, de kinderen, de familiereünie etc zonder ooit iets met die foto’s te doen?

Zonde, zeker als je ervoor kiest een professionele fotograaf in te schakelen om een mooie reportage te maken. Waarschijnlijk kijk je bijna nooit meer naar deze foto’s om. Ze staan bijvoorbeeld op een computer die je nooit meer gebruikt of die gecrasht is. Vaak zijn het er ook veel te veel om even door te kijken. Of het maken van een album of afdrukken van de foto’s blijft maar op dat eeuwige to-do lijstje staan. En dat is toch hartstikke jammer!

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om zelf een trouwalbum te maken. Tegenwoordig staat het internet vol met aanbieders van fotoboeken en misschien heb je al wat ervaring opgedaan met het maken van een vakantiealbum. Maar komt een professionele reportage niet veel mooier uit in een mooi en luxe trouwalbum?

Waarom zou ik een trouwalbum door een fotograaf laten maken?

Kwaliteit:

 • Er is veel verschil tussen de kwaliteit van professionele albums en de bekende digitale consumenten fotoalbums. Bijvoorbeeld op het gebied van de fotoafdrukken, het papier, de kaft en de binding.

Lonneke Fotografie album (16) Album (17)Album (14)

Keuze album:

 • Er is een ruime keuze in professionele albums van basic tot luxe. Gaat je voorkeur uit naar een linnen kaft met jullie namen of bijvoorbeeld voor een leren kaft gecombineerd met foto.  Zelfs een kaft van acrylglas of aluminium is mogelijk voor de liefhebber. En kies je voor glamour door metallic papier te kiezen of ga je voor een romantische matte look? De mogelijkheden zijn eindeloos en aan te passen naar jullie wensen. Zo past het album perfect bij jullie huwelijksdag.
 • Een speciale manier van inbinden zorgt ervoor dat de pagina’s mooi doorlopen, waardoor een foto over de gehele breedte kan worden afgedrukt en er niet in de middenvouw  iets wegvalt.
 • De pagina’s zijn verstevigd waardoor geen ezelsoren kunnen ontstaan en zo de luxe uitstraling wordt benadrukt.
 • Een bijpassende luxe bewaarbox maakt het helemaal af

Album (16) Lonneke Fotografie Album (1)Album (10)

De opmaak:

   • De opmaak van een bruidsalbum is ook altijd in overleg met het bruidspaar. De eerste opzet wordt voor jullie gedaan, want het blijkt vaak lastig om een keuze uit al die foto’s te maken. Er wordt een mix gemaakt van de ceremoniële momenten, details, de fotoshoot etc. Alles komt aan bod waardoor jullie bladerend door het album jullie huwelijksdag  opnieuw beleven. Na de eerste opzet kunnen nog allerlei aanpassingen worden gedaan en het meedenken van het bruidspaar is erg welkom. Het is de bedoeling dat jullie 100% tevreden zijn. Pas dan gaat het naar de drukker.
   • De creativiteit van de fotograaf en het gebruik van professionele software zorgt ervoor dat jullie album origineel en tot in de puntjes verzorgd is.

pagina2_small009

Een mooi trouwalbum gaat je leven lang mee en zul je vaak nog met plezier uit de kast trekken om aan familie, vrienden en (klein)kinderen te laten zien. Wie weet of we over een x aantal jaren nog facebook hebben of een dvd kunnen afspelen. Maar een album blijft.

Een professioneel trouwalbum duur? Nee, eerder een onbetaalbare tastbare herinnering!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *